Barokk István interjú

- Megérik-e a sportberuházások, stadionépítések?

Nem. A kormány látványberuházásokat csinál, hogy a népszerűségét növelje.

- Magyar sport helyzete? Problémái?

A labdarúgásra és az egész magyar sportvilágra jellemző a koncepció hiány. Igazi szakértők véleményét ritkán kérik ki és ez a tendencia kormányzattól függetlenül megfigyelhető. A klubelnökök véleményét kikérik, de ők csak saját rövidtávú céljaikat tartják szem előtt és az egész rendszer működésével, hatékonyságával nem foglalkoznak.

- Bevételi források, állami támogatások?

Az elmúlt három évben visszaesett a kormányzati támogatások mértéke. Általában azok a klubok sikeresek, amelyek nagy szponzorokkal rendelkeznek. Így például a Csurgó kézilabda klubja vagy Szegeden a vízilabda csapat.  Ezek támogatók igazából csak a presztízs (támogatom a … csapatot,  van egy kézi csapatom) vagy saját szenvedélyük miatt nyújtanak támogatást a kluboknak, de szerintem ezek nem térülhetnek meg. Szegeden a vízilabda csapat pénzügyi forrásai egy ötödét kapja az önkormányzattól, a kézinél ez az arány egy nyolcad, a focinál több.

- Hogyan kellene elosztani a pénzeket a sportok között?

A labdarúgás túl sok pénzt kap, de messze nem eleget ahhoz, hogy nemzetközileg sikeres lehessen.

- Milyen létesítményekre lenne szükség még Szegeden?

Egy 5 ezer férőhelyes, bővíthető labdarugó stadionra. Szerintem új sportuszoda a vízilabda csapatnak nem kell, de tanuszodák kellenének, hogy a sportuszodát tehermentesítsék. Kellene egy 33 méteres tanmedence az egyetemistáknak és egy 33 méteres a  szegedi polgároknak. Emiatt sportolásra jobban lehetne használni a sportuszodát.

- Melyek azok a sportesemények, amelyek fellendíthetnék a turizmust?

Az első szegedi kajak-kenu VB-én körülbelül 30-40 ezer ember volt kint három éve.     ( Én voltam a speaker) Ennek a rendezvénynek minden évben nagy sikere van, bár minden évben egyre kevesebben vannak kint.

- Nézőszám?

Régen, amikor Szegednek első osztályú focicsapata volt minden meccsen több mint 10 ezer néző kint volt. A hetvenes években voltam olyan Újpest meccsen is, ahol 32 ezer néző kint volt. A népstadionban 80 ezer néző előtt játszott a válogatott meccseket.

tortadara 2013.05.15. 14:45

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndzsmnt.blog.hu/api/trackback/id/tr145301667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása